Contact

Heb je een vraag over de veiling van 3FM Serious Request?

 

Mailen: info@veilet.com

 

Scroll naar beneden voor alle veilingitems.

FAQ: bieden op een item

Hoeveel kan ik bieden?

Je kunt bieden vanaf het bedrag dat bij de start van de veiling bij het item is vermeld. Met vastgestelde, minimale biedstappen kun je bieden. De prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.

 

Wat zijn de minimale biedstappen bij het bieden?

Huidig hoogste bod

 

Minimale biedstap

€ 0  -  € 50

 

€ 2,50

€ 50  -  € 100

 

€ 5

€ 100  -  € 500

 

€ 10

€ 500  -  € 1000

 

€ 15

Boven € 1000

 

€ 50

 

Hoe kan ik zien welk bod van mij is?

Achter je eigen bod staat “(mijn bod)”.

 

Ik krijg de melding dat mijn bod hoger moet zijn dan het minimumbod. Hoe kan dat?

Je hebt dan minder dan de minimale biedstap geboden.

 

Kan ik mijn bod ongedaan maken?

Ieder bod op een veiling is bindend  en onherroepelijk. Indien je de hoogste bieder bent en jouw bod wordt aanvaard, dan ben je verplicht de transactie te voldoen. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je naar de Algemene Voorwaarden.

 

Hoe weet ik dat ik overboden ben?

Dit kun je terugvinden op de pagina van het betreffende item. Ook kun je bij “Mijn biedingen” (onder "Mijn account") zien of je voor een bepaald veilingitem bent overboden.

 

Wat gebeurt er als ik het hoogste bod heb uitgebracht?

Je ontvangt een e-mail ter bevestiging. Daarin staat een link in om te betalen en aan te geven of je de aankoop wilt laten verzenden. Bij “Mijn bestellingen” (onder "Mijn account") kun je ook betalen.

 

Ik heb geen e-mail ter bevestiging ontvangen over mijn gewonnen item. Hoe kan dit?

Om uiteenlopende redenen kan het gebeuren dat een e-mail niet (op tijd) wordt bezorgd. Kijk eerst na inloggen op “Mijn bestellingen” (onder "Mijn account") of het item hier is vermeld. Je kunt hier de factuur downloaden en betalen.

 

Hoe weet ik wat verzendkosten zijn voor het item waar ik op wil bieden?

De verzendkosten hangen onder andere af van het formaat, het gewicht en de kwetsbaarheid van een item. Om je een indicatie van mogelijke verzendkosten binnen Nederland te geven:

  • Items tot 30 kg, die niet kwetsbaar zijn en die we met een pakketdienst verzenden: € 17,50 per item
  • Items tot 150 cm, die kwetsbaar zijn en die we met een koerier verzenden: € 47,50 per item
  • Items langer dan 150 cm, die we met een koerier verzenden: € 97,50 per item

 

Waarom wordt een veiling verlengd?

Een veiling wordt alleen verlengd als er in de laatste 5 minuten nog een bod wordt uitgebracht. Dit gebeurt om  iedere bieder een eerlijke kans te geven om nogmaals het laatste bod te overbieden.  Dit gebeurt bij alle veilingen.

 

Wat kan ik met een autobod doen?

Met een autobod kun je in één keer een bedrag bieden dat je maximaal voor een item zou willen betalen, zonder dat je moet wachten tot de veiling is afgelopen.

 

Wat is automatisch bieden?

Na het plaatsen van een autobod wordt, indien nodig, automatisch je bod met het volgende minimumbod verhoogd, zodat je weer de hoogste bieder bent. Het systeem biedt tot aan het door jou aangegeven maximale bedrag.

 

Hoe werkt het autobod?

Voer bij ''Maximaal'' het bedrag in dat jij maximaal voor een item wil betalen en klik op “OK”. Als je nog niet de hoogste bieder bent, wordt er automatisch het volgende minimumbod geboden.

 

Voorbeeld: Een andere bieder dan jij heeft het hoogste bod op de veiling, €300. Jij wil maximaal €320 bieden en stelt het autobod in op €320. Het volgende minimumbod is €310. Namens jou wordt er dan €310 euro geboden, zodat jij de hoogste bieder bent. NB: Dit bedrag is exclusief veiling- en handlingkosten.

 

Wat gebeurt er als iemand een bod uitbrengt met hetzelfde bedrag als mijn autobod?

Jouw bod krijgt voorrang. Namens jou wordt dus het bedrag van jouw autobod geboden.

 

Wat gebeurt er als iemand een bod uitbrengt dat hoger is dan mijn autobod?

Het autobod stopt met bieden als jouw maximale bod is bereikt. Wanneer iemand anders een bod uitbrengt dat hoger is dan jouw autobod ben jij niet meer de hoogste bieder. Je ontvangt dan een e-mail dat je bent overboden.

 

Kan ik een autobod uitbrengen als ik al het hoogste bod heb?

Ja, dat kan. Dit is erg handig als je het hoogste bod al hebt, maar je niet aanwezig kunt zijn tot de veiling afloopt. Wanneer er bij het aflopen van de veiling weer een bod wordt uitgebracht, biedt het autobod direct hoger (tot jouw maximale bod) en ben jij alsnog de hoogste bieder.

 

Wat gebeurt er als mijn maximale autobod lager is dan het volgende minimumbod?

Wanneer het maximale bedrag van jouw autobod lager is dan het volgende minimumbod, wordt jouw maximale bedrag geboden. Er wordt dan dus van de minimale biedstappen afgeweken.

 

Voorbeeld: Je hebt een autobod van €300 ingesteld. Iemand anders biedt €295. Namens jou wordt er dan €300 geboden, ook al is het volgende minimumbod op dat moment €305.

 

Kan ik meer dan één autobod instellen?

Per item kun je maar één autobod instellen. Je kunt voor meerdere items een autobod plaatsen.

 

Kan ik mijn autobod intrekken?

Ja, er staat een knop "Uitzetten" op de pagina van het betreffende veilingitem.

 

Kan ik mijn autobod verlagen?

Ja, je kunt het automatische bod verlagen door je autobod in te trekken en daarna een nieuw autobod te plaatsen. Je kunt het bod intrekken met knop "Uitzetten" op de pagina van het betreffende veilingitem.

 

Wie kan mijn autobod zien?

Het maximale bod van jouw autobod is niet zichtbaar voor andere bieders. Alleen in uitzonderlijke situaties waarbij het nodig is om het biedverloop te analyseren, kunnen medewerkers van Veilingen van Kunst je ingestelde autobod bekijken.

 

Biedt mijn autobod door in de verlenging?

Het autobod blijft ook tijdens de verlenging van de veiling andere bieders overbieden tot aan het maximale bedrag van jouw autobod.

 

Hoe kan ik bieden op een item met vaste prijs?

Bij deze veiling worden items niet verkocht tegen een vaste prijs.

 

Betaal ik BTW?

Ja, je betaalt belasting. Het geboden bedrag is inclusief BTW maar exclusief verzendkosten. De daadwerkelijke vezendkosten zijn afhankelijk van het item (denk aan het formaat en gewicht). In sommige omstandigheden is de belasting aftrekbaar.